Kontaktujte nás

Zdravotná starostlivosť
bez čakania

Najkrajšie nemocničné námestie je oddnes v Spišskej Novej Vsi

Nová dlažba zvýšila bezpečnosť prístupu pre všetkých návštevníkov nemocnice

Spišská Nová Ves 27. októbra 2016
 

Nemocnica Svet zdravia Spišská Nová Ves dnes oficiálne ukončila komplexnú rekonštrukciu vstupného areálu pred hlavnou budovou monobloku. Vďaka tomu vznikla nová parková zóna, ktorá by mala plniť funkciu nemocničného námestia. Generálnou opravou sa definitívne vyriešil problém s pôvodnou travertínovo-asfaltovou dlažbou; bola poškodená a znižovala bezpečnosť pri chôdzi najmä v daždivom počasí. Nová zámková dlažba má takmer 800 m2. Rovnako pribudli nové lavičky. Súčasťou je tiež nová zelená parková plocha s výmerou 250 m2. Jej dominantou sú tri javorové stromy, ktoré dnes slávnostne zasadili riaditeľka nemocnice Renáta Šuláková, primátor mesta Ján Volný a finančný riaditeľ siete Svet zdravia Martin Hrežo. Celková rekonštrukcia prístupových plôch sa začala ešte pred začiatkom uplynulého leta. Ako prvá bola dokončená dlažba a sadové úpravy vo vnútornom átriu. V októbri sa ukončila druhá vonkajšia etapa. Celková hodnota tejto investície predstavuje sumu vyše 60-tisíc eur.

2016-10-27-SZ-SNV-Nove nemocnicne namestie (1 of 6).jpg


„Nemocnica má v prvom rade poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Súčasťou liečivého prostredia je však aj celkový vzhľad jej areálu. Náš areál dlhodobo „trpel“ práve zničenou dlažbou, ktorá sťažovala pohyb pacientom a návštevníkom. Som veľmi rada, že sme dokázali nájsť finančné prostriedky a zrealizovali krásne estetické a bezpečné riešenie. Verím, že na novom námestí sa ľudia na chvíľu zastavia, prípadne si v peknom počasí oddýchnu. Vysadené javory vytvárajú novú harmóniu pred vstupom do nemocnice. Hovorí sa, že už iba samotným dotykom vracajú životnú silu a človeka zbavia zatrpknutosti. Nech je to teda pravda,“ zdôraznila Renáta Šuláková, riaditeľka nemocnice Svet zdravia Spišská Nová Ves.

2016-10-27-SZ-SNV-Nove nemocnicne namestie (3 of 6).jpg

Ďalším projektom, ktorý sa zameriava na skultúrnenie nemocničných priestorov, je rekonštrukcia hlavného vestibulu. „Po vybudovaní novej recepcie minulý rok by sme radi v priebehu niekoľkých týždňov dokončili práve začatú rekonštrukciu priestorov hlavného vestibulu. Odstránením pôvodného tmavého dreveného obkladu a výmenou osvetlenia chceme docieliť krajší presvetlený priestor, ktorý by mal v návštevníkoch vzbudzovať oveľa lepší prvý dojem ako dnes. Rekonštruujeme aj pacientske izby na neurológii a sociálne zariadenia na internom oddelení,“ doplnila Renáta Šuláková.

2016-10-27-SZ-SNV-Nove nemocnicne namestie (2 of 6).jpg